Następny projekt :)

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kendziur

Następny projekt :)

Post autor: kendziur »

http://rapidshare.de/files/12570447/Upa ... i.wmv.html

Ściągajcie, komentujcie, oceniajcie :)
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
Awatar użytkownika
NNWNW

Post autor: NNWNW »

hhmm
ciekawe kadry.glownie zdjecia.czarno biale.buduja klimat.muzyka tez ujdzie.nie przeszkadza.buduje atmosfere.troche to falloutem mi zalecialo od momento jak sie zaczelo.minus to zdjecie ojca.jakies takie niewyraznie:) jakby jakis avatar?avatar-mutant. minus lektor.czasem sepleni cos nie wyraznie.brak glebi glosu.nie klimatyczny glos.zmien narratora. i wogle co to ma byc?zapowiedz czegos wiekszego?czy tylko taka probka skilsow?
NNWNW Nic Nie Wiem Nie Widziałem
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

czyżbym widział robotę windows movie maker? ;)

kendziur to ty jesteś narratorem? Czy nawija ktoś inny?
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
kendziur

Post autor: kendziur »

Ja jestem naratorem. Czasami mi się urywa jakieś słowo.

Znacie jakieś inne programy pokroju movie maker? Chociaż wydaje mi się, że nieźle idzie WMM(szkoda, że można dac tylko jedną ścieżkę audio- ale ok.) To na razie wstępny projekt. Zacząłem pisac scenario, ale czy coś więcej z tego wyniknie- zobaczymy.
Pupcia, rubcia, salcesonik!
Helou, belou, w dupę słonik!
Tatolokalizator!
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Polecam do montażu Adobe Premiere Pro (starsze programy telewizyjne, w tym dokumenty i niektóre reklamy były robione w tym programie, czego sam byłem świadkiem). Do nagrywania dźwięku Cool Edit. Przy problemach z codecami w Premiere polecam export w formie zdekompresowanej i kompresję w VirtualDub (obraz) Easy CD-DA Extractor (dźwięk) AVI-Mux GUI (łaczenie obrazu z dźwiękiem).

Przy podkładaniu lektora mniej patetyczny ton - posłuchaj profesjonalnych lektorów. Większy dystans i akcent w odpowiednim tonie - to wymaga ćwiczeń.

Powodzenia.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Fajne to ,ale w sumie nic ciekawego,szkoda że takie krótkie.
Slesz-ten to się zna na wszystkim 8)
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

ja bym przedewszystkim zmienił czcionke - bardzo mało estetycznie to wygląda (te przerwy przed "A" zwłaszcza) - ja bym proponował coś w stylu czcionki MaszynaAEG Barmee'ego czy jakieś inne z cyklu TypeWriter
bo ta której użyłeś bardziej kojarzy się z jakimś "kosmosem" star treki itp. - ja bym raczej postawił na coś niedbałego i/lub prostego kiedy chodzi o czcionke - coś co podkreślałoby apokaliptyczny klimat

druga rzecz to jakaś osłonka na mikrofon - bo plozja przy wymawianiu takich słów jak np "powody" zabiera sporo z klimatu

co do samego tonu głosu to ja bym proponował coś z goła innego niż mówi Slesz - spróbować to opowiedzieć w stylu kogoś kto to przeżył - w sensie mniej dystansu a bardziej rzeczy w stylu "słyszałem huk bomb, widziałem płonących ludzi" itd. - ot może lepiej wyjdzie niż bezduszny lektor
przy okazji - "powody czysto ludzkie" - to zdaje się z Fallouta 2 tekst także ---> "the reasons? purely human ones" o ile dobrze pamietam

ogólnie git - jak dla mnie obraz z muzyką dobrze zgrany - nie ma jakiegoś przesytu - jest tak jak być powinno

ogólnie polecam film "Tatsuo the Iron Man" (nie jestem pewien czy nie przekrecilem tytułu) - świetny cyberpunkowy klimat a film zrobiony prostymi metodami ale efekt końcowy świetny - ciekawe techniki które kazdy moze spróbować "odtworzyć w domu"

tyle mojego zrzędzenia :P
cheeriooo i powodzenia z filmem
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

Czcionka fajna, coś jak w Terminatorze, tylko "a" ma za duży odstęp. Jak na amatora to głos i tak masz świetny, tylko jak pisali przedmówcy można by trochę ton zmienić, przyczepiłbym się jeszcze do warstwy merytorycznej tego co mówisz, ale to drobiazgi. Generalnie bardzo fajnie, dobra robota, a z programów do edycji video polecam Pinnacle Studio, Ulead Video Studio lub Cyberlink PowerDirector - wszystko lepsze niż microsoft :wink:
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

to ja przy okazji może zapytam. Zna ktoś nazwę programu do konwertowania plików video na inny format. A konkretnie potrzebuje przekonwertować .mov na .avi .mpg .wmv itp
Większość najlepszych programów do obróbki nie obsługuje plików .mov a niestety takich mam najwięcej.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

http://www.freedownloadscenter.com/Mult ... erter.html

coś takiego może?
zaznaczam że nie znam się na tym zupełnie więc nie mogę doradzić czy to to dobre jest czy ni
If you live with apes man, it's hard to be clean
ODPOWIEDZ