Można stosować błędy ortograficzne umyślnie w celach artystycznych, ale faktycznie Piotr chyba miał co innego na myśli ("nie popełniam").BadMojo pisze:.Piotr Bober pisze:Ja nigdy nie stosuje błedów ortograficznych...
Od kiedy to błędy się "stosuje"?
ORTOGRAFIA
Moderator: GTW
- Slesz
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- AlaN
Wiecie.... ja już zetknąłem się z tłuamczeniem osoby robiącej notorycznie błędy. Na zwróconą uwagę, że robi byki odpowiedział: "Ja nie robię błędów, ja jestem DYSLEKTYKIEM." Mało nie spadłem z krzesła
!
Kiedyś mówiło się na takich NIEUKI i MATOŁY, a teraz to oni są DYSLEKTYCY!
Świat się poprzewracał!

Kiedyś mówiło się na takich NIEUKI i MATOŁY, a teraz to oni są DYSLEKTYCY!
Świat się poprzewracał!

Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
- Slesz
- Wirus
- Moderator
- Slesz
Na pewno pisze się tak oto: na pewno.
Ale nie wiem, czy na pewno
Jak mi to kiedyś tłumaczył mój profesor od Polskiego: zazwyczaj nie piszemy osobno ze słowami, które normalnie (bez "nie") nie istnieją. Dodam jeszcze, że nie z czasownikami piszemy osobno, a z przymiotnikami łącznie.
Częstym błędem jest również pisanie "orginalnie" zamiast "oryginalnie".
Ale jestem znawca
A jak mi będzie wstyd, jak i mnie przyłapią na błędzie.
Według zarządzenia Wirusa (w 100% słusznego) od tej pory upomnienia piszemy na priv. No to "błędziarze" nie będą mieli życia dostając od całej krucjaty serię wiadomości prywatnych poprawiających każdy ich błąd ortograficzny
Ale nie wiem, czy na pewno

Jak mi to kiedyś tłumaczył mój profesor od Polskiego: zazwyczaj nie piszemy osobno ze słowami, które normalnie (bez "nie") nie istnieją. Dodam jeszcze, że nie z czasownikami piszemy osobno, a z przymiotnikami łącznie.
Częstym błędem jest również pisanie "orginalnie" zamiast "oryginalnie".
Ale jestem znawca

A jak mi będzie wstyd, jak i mnie przyłapią na błędzie.
Według zarządzenia Wirusa (w 100% słusznego) od tej pory upomnienia piszemy na priv. No to "błędziarze" nie będą mieli życia dostając od całej krucjaty serię wiadomości prywatnych poprawiających każdy ich błąd ortograficzny

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- akuhedr
napisz priva do 'gościa' to będziesz moim fanemSlesz pisze:Według zarządzenia Wirusa (w 100% słusznego) od tej pory upomnienia piszemy na priv. No to "błędziarze" nie będą mieli życia dostając od całej krucjaty serię wiadomości prywatnych poprawiających każdy ich błąd ortograficzny

If you live with apes man, it's hard to be clean
- Slesz
Mówisz - maszakuhedr pisze:napisz priva do 'gościa' to będziesz moim fanemSlesz pisze:Według zarządzenia Wirusa (w 100% słusznego) od tej pory upomnienia piszemy na priv. No to "błędziarze" nie będą mieli życia dostając od całej krucjaty serię wiadomości prywatnych poprawiających każdy ich błąd ortograficzny

- Wirus
- Moderator
- amigafan
Ze względu na oficjalny zakaz upominania za błędy ortograficzne wprowadzony przez moderatora analfabetyzm wtórny bedzie się mógł bezkarnie szerzyć. 
Pozostaje obawa, że "normalni" ludzie czytając tyle błędów sami je zaczną popełniać.

Pozostaje obawa, że "normalni" ludzie czytając tyle błędów sami je zaczną popełniać.
- Wirus
- Moderator
Nie zrozumiałes mnie. Nie zabroniłem upominania. Sam przyznaj, że jeżeli w każdym temacie na 3 posty na temat będzie 7 zwracających uwagę to się bajzel zrobi. Napisałem wyraźnieamigafan pisze:Ze względu na oficjalny zakaz upominania za błędy ortograficzne wprowadzony przez moderatora analfabetyzm wtórny bedzie się mógł bezkarnie szerzyć.
Czym się różni zwracanie uwagi na priv i na forum? Tylko tym, że nie będzie bałaganu bo taki sam da efekt. Jeżeli ktos oleje to oleje, jak nie to nie.Wirus pisze:Jeżeli ktoś chce zwracac uwagę na slownictwo to prosze na PW
<edit>
Oczywiście w hydeparku hulaj dusza, upominajcie się gdzie chcecie i ile chcecie.
- akuhedr
powinien być zakaz dodawania kolejnych upomnień przez innych użytkowników, głupawych komentarzy itd. a nie zakaz upomnieniaamigafan pisze:oficjalny zakaz upominania
offtopic robi się wtedy kiedy przyłacza się wiekszą grupa - wtedy powstaje niepotrzebne gadanie
jako że sam mam papierki na "dysortografie" moge powiedzieć że właśnie dzięki temu że mnie upominano i poprawiano moje błędy - teraz piszę w miare poprawnie (przynajmniej tak mi się wydaje :-k )
wiem że ten "zakaz" zachęca do wysyłania pm'ów ale :
a) do osoby która nie jest zarejestrowana nie wyśle się pm'a a to te osoby zazwyczaj wpadają na forum i "odwalają na szybkiego" posta którego nie sposób rozszyfrować
b) niepotrzebna komplikacja a nie każdy ma czas na "prywatne pogaduszki"
oczywiście nie ma co przesadzać i wytykać literówki czy pojedyńczy mały błąd - ale na bogów - upominanie to bardzo ważna rzecz
no i znowu wychodzi sprawa "licznika postów" - najpierw przenoszenie tematów z jednego boardu na drugi a teraz upominanie przez pm'y żeby licznik nie rósł za szybko :/Wirus pisze:Oczywiście w hydeparku hulaj dusza, upominajcie się gdzie chcecie i ile chcecie.
licznik zamiast być jakimś zabawnym dodatkiem - ogranicza i wymusza dostosowanie się.
eh bezsensu
If you live with apes man, it's hard to be clean