6 podstawowych pytań
Moderator: GTW
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- Slesz
- akuhedr
za jednym zamachem nie wiem
ale z tego co sie orientuje photoshop ma opcje "tworzenia skryptów" (paint shop pro ma na pewno)
znajdz w jakiejś instrukcji informacje na temat tworzenia skryptów w photoshopie
w skrócie chodzi o to że skrypt wykona te czynności (czyli pomniejszenie bitmapy i zapisanie jej w formacie jpg) za ciebie czyli automatycznie - naciskasz przycisk "wykonaj" i tyle
w sumie to raptem dwie czynnosci - więc myśle że znacznie lepiej i szybciej było by gdybyś nauczył się skrótów klawiszowych
wtedy zamiana takiej bitmapy na jpg to 2-3 sekundy roboty
3 sek x 20 grafik = 1 minuta roboty ;p
wiem że świat pędzi do przodu ale to chyba nie zbyt wiele
jeżeli rzucasz się na photoshopa to polecam lekture jakiegoś podręcznika opisującego funkcje tego programu - bo pytasz w sumie o podstawowe i banalne rzeczy

cheerioo
ale z tego co sie orientuje photoshop ma opcje "tworzenia skryptów" (paint shop pro ma na pewno)
znajdz w jakiejś instrukcji informacje na temat tworzenia skryptów w photoshopie
w skrócie chodzi o to że skrypt wykona te czynności (czyli pomniejszenie bitmapy i zapisanie jej w formacie jpg) za ciebie czyli automatycznie - naciskasz przycisk "wykonaj" i tyle
w sumie to raptem dwie czynnosci - więc myśle że znacznie lepiej i szybciej było by gdybyś nauczył się skrótów klawiszowych
wtedy zamiana takiej bitmapy na jpg to 2-3 sekundy roboty
3 sek x 20 grafik = 1 minuta roboty ;p
wiem że świat pędzi do przodu ale to chyba nie zbyt wiele

jeżeli rzucasz się na photoshopa to polecam lekture jakiegoś podręcznika opisującego funkcje tego programu - bo pytasz w sumie o podstawowe i banalne rzeczy

to komu ma się chciećAliens pisze:Nie chce mi się tego robić

cheerioo
If you live with apes man, it's hard to be clean
- Aliens
Dzięki akuhedr.
Problem:
Mam na serwerze obrzay jpg. Wsadziłem je na pewnym forum. Jeżeli je skasuje ze serwera, to one na forum także się skasują ( nie będą się wyświetlać). Co trzeba zrobić z tymi plikami, by je gdzieś wyrzucić, a dać miejsce na nowe pliki. Mi chodzi by tamte pliki wyrzucone były gdzieś, ale nie skasowane i był nadal dostępny do nich adres URL.
Proszę o pomoc
Problem:
Mam na serwerze obrzay jpg. Wsadziłem je na pewnym forum. Jeżeli je skasuje ze serwera, to one na forum także się skasują ( nie będą się wyświetlać). Co trzeba zrobić z tymi plikami, by je gdzieś wyrzucić, a dać miejsce na nowe pliki. Mi chodzi by tamte pliki wyrzucone były gdzieś, ale nie skasowane i był nadal dostępny do nich adres URL.
Proszę o pomoc

- Blod
- Administrator
Heh... pewnie przeoczyłeś te wiadomości, ale kilka razy był polecany program Irfan ViewAliens pisze:Dobra jest kolejny problem![]()
Mam 20 obrazków ( plik jako mapy bitowe) i chce je zapisać jako plik JPG i pomniejszyć na 200x200 pikseli. Nie chce mi się tego robić po kolei.
Jak to zrobić za jednym zamachem
File -> Batch Conversion/Rename -> Pliku typu: BMP -> Output format: JPG -> Set Advanced Options -> Resize -> Set new size: 200, 200 -> OK -> [zaznaczam pliki] -> Add -> Start
Pliki na serwerze można przechować w dowolnym innym katalogu. W czym problem?
|||||||||||||||||>--- [90%]
-
- Kontakt:
- Shoonay
- Kontakt:
Aliens pisze:Sami widzicie

Ja nie widzę żadnych różnic między czcionką w Twoich postach a kogokolwiek innego. Może zrób zrzut ekranu i pokaż...
---===EDYTOWANE ==--
W sprawie czcionek...
Spróbuj pomieszać w profilu na tejże stronie

- Shoonay
- Kontakt:
- akuhedr