Pobrałem OpenOffice'a i z tego co widzę - jest to program darmowy (przynajmniej ta wersja, którą mam). Dostałem informację, że rejestracja jest dobrowolna i nie jest obowiązkowa, zależy tylko od dobrej woli użytkownika. Jeżeli mam rację, to następuje pytanie - po co komu płatne programy typu Microsoft Word, Excel itd.

?
Jeżeli chodzi o export to pdf, to jest trochę roboty, jeśli mam np. 50 stron (w jpg) do przeniesienia i wyśrodkowania. Eksportuje ze stosunkowo niewielką stratą jakości, niestety przy niższych rozdzielczościach i niewielkich literkach da się zauważyć różnicę pomiędzy jpeg'iem a pdf'owym odpowiednikiem.
Później sprawdzę ten ACDSee. Z tego co do tej pory zaglądałem, to właśnie tak nazywa się ten program i niestety nie jest darmowy. Dobre chociaż to, że dali trial do wypróbowania. Gdy przyjdzie czas - zabiorę się za to. Dzięki za pomoc
Tymczasem - co na to reszta, nie znacie żadnych dobrych (najlepiej darmowych

) programów do przeglądania jpegów lub innego rodzaju obrazków (w rodzaju wspomnianych wyżej pdf'ów itd.) ?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.