6 podstawowych pytań

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Mi się wydaje, że mój e-mail jest widoczny cały czas :? ehhh
[email protected]
------------------------------------------------------------------------------------
Odpowiedzi :
1. Redakcja tego forum. Grupa Trzymająca Władzę.
2. AmigaFan - forumowicz, który opuścił te forum.
3. poczytaj to http://forum.emulacja.net/viewtopic.php ... highlight=
4. Bo chce dostać bana, lubię je kolekcjonować
5. Tak, tak właśnie Oni.
6. Offtopic :wink:

---------------------------------------------------------------------------------

Wirusie, AmigaFan czekał na waszą jakąkolwiek reakcję, ale widać, że czekał na marne :|
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

No, teraz już wiem wszystko. Jestem bezstronny - to nie moja sprawa. A ja nie chce dostać bana; przecież mogę Ci wysłać link na emaila, czy też przez jakiś komunikator...
Awatar użytkownika
Aliens

Potrzebuję napisów do filmu " Freddy vs Jason " . Napisy muszą być odczytywane przez VPLAYER . Chyba, że mi ktoś powie jak za pomocą DVD Player'a , Media Player'a Classic i Windowsa Media Player'a połączyć plik filmowy z napisami.
Te napisy to też dziwna historia. Bo są w jakieś głupie formaty :x
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Aliens

Faktycznie :| Ale jest aż 5 plików z tekstem do filmu. Co zrobić :?:
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Sprawdzic, ktory jest zgrany z filmem a reszte wywalic.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Aliens

Jest problem, bo teksty które znajduje, śpieszą się , lub są za późno dawane :|
Awatar użytkownika
Atalante

Wiec trzeba sciagnac inny tekst, albo recznie poprawic ten co masz.
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

Może przeszukaj takie stronki jak napisy.org, napisy.info :)
Awatar użytkownika
Slesz

jpg do pdf

Post autor: Slesz »

Wie ktoś może jak można (i czy jest to w ogóle możliwe) sworzyć plik pdf (odczytywany przez Acrobat Reader) ze zwykłych jpeg'ów :?:
Ewentualnie polecić jakiś inny program niż windowsowy Podgląd Obrazów i Faksów (toć tym się nie da swobodnie przeglądać, a ja miałem zamiar przeczytać komiks, a nie denerwować się na program przeglądający).
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

hmm
pdfa mozna zrobic chyba przy pomocy open offica

oczywiscie jest jeszcze program Adobe (nie Reader tylko coś tam innego)
duża kobyła jak to zwykle z Adobe bywa - bla bla 1500 opcji - program oczywiscie płatny bla bla

w open officie robi się to w ten sposób że do dokumentu tekstowego wrzucasz grafikę i wybierasz "wyeksportuj jako pdf"
nigdy tego nie robiłem wiec nie wiem jaki jest rezultat ...

z tego co wiem dużo ludzi chwaliło sobie do podglądania plików program ACDSee (nie jestem pewny pisowni)
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
Slesz

Pobrałem OpenOffice'a i z tego co widzę - jest to program darmowy (przynajmniej ta wersja, którą mam). Dostałem informację, że rejestracja jest dobrowolna i nie jest obowiązkowa, zależy tylko od dobrej woli użytkownika. Jeżeli mam rację, to następuje pytanie - po co komu płatne programy typu Microsoft Word, Excel itd. :? ?

Jeżeli chodzi o export to pdf, to jest trochę roboty, jeśli mam np. 50 stron (w jpg) do przeniesienia i wyśrodkowania. Eksportuje ze stosunkowo niewielką stratą jakości, niestety przy niższych rozdzielczościach i niewielkich literkach da się zauważyć różnicę pomiędzy jpeg'iem a pdf'owym odpowiednikiem.

Później sprawdzę ten ACDSee. Z tego co do tej pory zaglądałem, to właśnie tak nazywa się ten program i niestety nie jest darmowy. Dobre chociaż to, że dali trial do wypróbowania. Gdy przyjdzie czas - zabiorę się za to. Dzięki za pomoc :)

Tymczasem - co na to reszta, nie znacie żadnych dobrych (najlepiej darmowych ;) ) programów do przeglądania jpegów lub innego rodzaju obrazków (w rodzaju wspomnianych wyżej pdf'ów itd.) ?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Atalante

Pobrałem OpenOffice'a i z tego co widzę - jest to program darmowy (przynajmniej ta wersja, którą mam). Dostałem informację, że rejestracja jest dobrowolna i nie jest obowiązkowa, zależy tylko od dobrej woli użytkownika. Jeżeli mam rację, to następuje pytanie - po co komu płatne programy typu Microsoft Word, Excel itd. ?
Mozna spokojnie przestac nabijac kase The Billowi. Open Office jest przynajmniej rownie dobry jak Office M$ i jest za darmo.
Później sprawdzę ten ACDSee. Z tego co do tej pory zaglądałem, to właśnie tak nazywa się ten program i niestety nie jest darmowy. Dobre chociaż to, że dali trial do wypróbowania. Gdy przyjdzie czas - zabiorę się za to. Dzięki za pomoc

Tymczasem - co na to reszta, nie znacie żadnych dobrych (najlepiej darmowych ) programów do przeglądania jpegów lub innego rodzaju obrazków (w rodzaju wspomnianych wyżej pdf'ów itd.) ?
ACD See jest dosc dobry, ale to niestety wielka kobyla i na slabszych kompach nie chodzi najlepiej. Polecam darmowego Irfan View. Szybki, rozbudowany i instalka zajmuje jakies 800kb :wink:
Awatar użytkownika
Slesz

Pierwsze wrażenia z Irfan View - bardzo dobre. Idealnie nadaje się do przeglądania komiksów (a o to mi chodziło). Nadal Acrobat Reader jest lepszy i wygodniejszy, ale do jpeg'ów Irfan View tylko ! Jeszcze tylko trochę słabo wyczuwa posunięcia rolką, ale to mam nadzieje jakoś sobie ustawię. Wielkie dzięki :)
Awatar użytkownika
Slesz

Zastanawia mnie - dlaczego w przypadku avatara Prezesa kolor biały jest przezroczysty, a w przypadku mojego nie za bałdzo ?
Co trzeba zrobić, aby uzyskać przeźroczystość ? Czy jest to wina formatu pliku ? (powinien być gif zamiast jpeg ? ) hmmm
ODPOWIEDZ