GIMNAZJUM
Moderator: GTW
-
Piotr Bober
- Zbanowany
- Kontakt:
GIMNAZJUM
Ludzie dziś ide ostatni raz do podstawówki jako jej uczeń
a potem najgorsza rzecx mojego życia po wakacjach GIMNAZJUM
TE WAKACJE wykorzystam jak przed końcem świata
A MOŻE KTOŚ WESPRZE ALBO WSPÓŁCZUJE że ide do tego niezbyt przyjemnego miejsca 
Na wakacjach i zbanowaniu hura 
-
LarvaExotech
Re: GIMNAZJUM
Przez pierwszy tydzień miałem stracha. Teraz już jest looz... (nawiasem mówiąc chodzę do najgorszego gim w mojej małej mieścinie) Po prostu nie podpadaj nikomu, trzymaj się z qmplami. To wystarczy... nie podpadaj, peace4all, nie prowokuj, nie wyśmiewaj się, nie sprzedawaj (tj. nie bądź konfidentem), nie lej słabszych (może się okazać, że ma protektoraPiotr Bober pisze:Ludzie dziś ide ostatni raz do podstawówki jako jej uczeńa potem najgorsza rzecx mojego życia po wakacjach GIMNAZJUM
TE WAKACJE wykorzystam jak przed końcem świata
A MOŻE KTOŚ WESPRZE ALBO WSPÓŁCZUJE że ide do tego niezbyt przyjemnego miejsca
Tak więc nie masz się co martwić. W Gimnazjum jest looz (z każdym rokiem coraz większy).
Btw: Ile osób z Twojej klasy właśnie tam idzie?
-
Piotr Bober
- Zbanowany
- Kontakt:
- Slesz
- Aliens
Ze swoich czasów to pamiętam :
- 3/4 klasy mojej poszło do tego samego gimnazjum
-
co to za pytanie ? Wszyscy nowi nauczyciele, przecież będą
- u mnie to było tak , doszła Informatyka, J.Niemiecki , Chemia , Fizyka , Wiedza o społeczeństwie. Żaden przedmiot nie odszedł
Chyba tak samo powinno byc u naszego, nowego gimnazjalisty.
- 3/4 klasy mojej poszło do tego samego gimnazjum
-
- u mnie to było tak , doszła Informatyka, J.Niemiecki , Chemia , Fizyka , Wiedza o społeczeństwie. Żaden przedmiot nie odszedł
- Arekis
- Slesz
Myślę, że z Informatyką i J.Niemieckim wcale tak być nie musi. Wiele szkół nadal nie stać na zestaw komputerów (nie wyobrażam sobie konstruktywnej nauki tego przedmiotu "na sucho"). Co do języka - to jest chyba indywidualna decyzja każdej szkoły z osobna, więc różnie to bywa. U mnie w podstawówce był tylko angielski i amatorsko rosyjski (dla chętnych). Piszę o podstawówce przyrównując 7, 8 i 1 klasę do obecnych klas gimnazjalnych. Dlatego idąc tym tropem - niewiele powinno się zmienić.Aliens pisze:- u mnie to było tak , doszła Informatyka, J.Niemiecki , Chemia , Fizyka , Wiedza o społeczeństwie. Żaden przedmiot nie odszedł![]()
1) nie będziesz już w "starszyźnie" a będziesz kotkiem. Nie wiem czy już w gimnazjum kultywują tą "tradycję" ,ale lepiej mieć się na baczności
2) nowe przedmioty, nowi nauczyciele i związane z tym konsekwencje. Niestety sporo kucia z chemii (symbole, nazwyi liczby atomowe najważniejszych pierwiastków na pamięć do wykucia - jest tego trochę, ale pod kątem liceum powinieneś to znać, bo to jedna z podstaw przyszłej nauki, bez tego może być krucho), z innych przedmiotów też sporo. Radzę nauczyć się najważniejszych rzeczy, żeby potem nie mieć problemów w liceum i dalej. Znając podstawy można się łatwiej nauczyć dalszej wiedzy lub nawet bąkiem przejść dalej lub po prostu "coś napisać" - podstawowa wiedza przydaje się na całą historię chodzenia do szkoły, niestety niektóre rzeczy umiemy tylko na potrzeby sprawdzianów, bo do niczego innego -jak się okazuje - się nie przydają.
3) Inna trasa dojścia / dojazdu (może się okazać to uciążliwe)
"Powiedział co wiedział"
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
-
LarvaExotech